Reviews

Regio College, Jan Schoemaker

Vanaf begin cursusjaar 2012-2013 gebruik ik het boek met onze eerstejaars deelnemers. In combinatie met instructie over het gebruik van netwerkapparatuur en bekabeling zit er voor onze deelnemers veel uitdaging in. Er wordt doorgaans met enthousiasme in PacketTacer gewerkt. Omdat aan nieuwe onderwerpen met een korte instructie begonnen kan worden, is het ook mogelijk te differentiëren.

Regio College, Klaas de Vries

Dit is (eindelijk) een praktisch boek waar de deelnemer direct mee aan de slag kan gaan. Al doende wordt de deelnemer meegenomen in het enthousiasme en de deskundigheid van de auteur in het bouwen van netwerken. Moeilijke begrippen worden op een begrijpelijke wijze uitgelegd ondersteund door voorbeelden en opdrachten. Het boek draagt er aan bij dat deelnemers zich al doende een beter beeld gaan vormen van de onderliggende theorie. Het boek is begrijpelijk geschreven maar heeft wel niveau en is voor deelnemers een aanwinst om hun interesse voor het vakgebied te wekken te behouden en uit te breiden en dat is het grootste compliment dat je als docent kunt geven aan een boek en zijn auteur.

Hogeschool van Amsterdam, Douwe van der Meer

Het boek "Netwerken met Cisco Packet Tracer" vormt een brug tussen de theorie en de praktijk. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het een groot voordeel dat de nadruk op de techniek ligt en niet op de vendor. De vele praktische, interessante opdrachten en de brede scope vormen een goede en solide basis om de overstap richting het bedrijfsleven / de praktijk te maken.